Belediye Meclisi şehit ailesini unutmadı

Yeni yılın ilk ayında toplanan Silifke Belediye Meclisi, kısa bir süre önce terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit düşen Silifke’li  Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu’nun ismini ailesinin yaşadığı Saray mahallesinde 124. nolu sokağa verilmesini oybirliği ile karara bağladı.
Bayram Ali Öngel başkanlığında toplanan Silifke Belediye Meclisi, 2012 yılının ilk olağan toplantısında gündemi oluşturan 13 madde üzerinde karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak maddeleri oy çokluğu ile kabul ettiler. Plan ve Proje Müdürlüğü ile imar komisyonundan meclise gelen raporları Mimar İsa Yüksel okudu. Belediyede görev yapan sözleşmeli personel, itfaiye ve zabıta müdürlüğünde görevli memura verilecek fazla mesai ücretlerini de belirleyen belediye meclisi, 2012 yılında yapılacak kamulaştırmalar için belediye encümeni ve belediye başkanına da tam yetki verdiler. 2011 yılı belediye hesaplarının incelenmesi için kurulan meclis denetim kurulu üyeliklerine ise Ali Usca, Murat Güngör ve Teslime Bozkaya (MHP), Ali Akdağ (AKP) ve Bünyamin Uçar (CHP) seçildiler. 39. Uluslar arası Silifke Kültür Haftası Kutlama Komitesini de belirleyen Belediye Meclis Üyeleri, gündemin en önemli maddesini oluşturan meclis başkanlığı önergesi üzerinde görüşmelere geçildi. Meclis Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından okunan önergede, “Jandarma Uzman lll. Kademeli Çavuş Mehmet Bostanoğlu, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığında görev yaparken, Şırnak Cudi Dağı bölgesinde, bölücü terör örgütü ile girdiği silahlı çatışma esnasında, 23 Aralık 2011 tarihinde şehit olmuştur. Şehidimiz Mehmet Bostanoğlu’nun adının ailesinin bulunduğu Saray mahallesi 12. sokağın adının ‘J. Uzm. lll Kad. Çvş. Mehmet Bostanoğlu sokağı’ olarak değiştirilmesi” konusu ele alındı. Okunan rapora ilaveten belediye meclisince, şehit Mehmet Bostanoğlu’nun annesi Sıdıka Bostanoğlu’nun yılın annesi seçilmesi konusunda belediye meclisinin önerisine sivil toplum kuruluşları ve yerel basının ortaklaşa bir çalışma yapması konusundaki kararlılığı ortaya koydular. Meclis tarafından birleştirilen bu önerge tüm belediye meclis üyelerinin tam desteğini alarak uygulamaya konuldu.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis başkanı Öngel, yaptığı konuşmada, “meclisimiz her zaman olduğu gibi bu dönemde Silifke’mizin ve Silifkelilerin menfaatine yönelik bir dizi proje ve çalışmaların hayata geçirilmesine destek olmuşlardır. Silifke’miz ve halkımıza hizmet için her zaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz tüm belediye meclis üyelerimize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek Ocak ayı olağan meclis toplantısı oturumunu kapattı.

 

Yorum ekle


Yazarlar

HAVA DURUMU

An error occured during parsing XML data. Please try again.

Çok Okunanlar

“Irmak kenarına demir korkuluk”

article thumbnail

Göreve gelişinin ardından Göksu ırmağı kenarında Taşköprü, Feyyaz Bilgen Köprüsü ve Karayolları köprüsü arasında insanlara yönelik yaptırdığı yürüyüş yolları, parklar ve y [ ... ]


Diğer Haberler

Fotoğraf Galerisi

Sitemizi Beğendiniz Mi?
 

Gelecek Maç